Terugblik kunstwandeling

Wegens succes in 2020 vond er dit jaar voor de tweede keer een kunstwandeling in de wijk Theresia plaats. Wat een heerlijk weekend hebben we met zijn allen mogen beleven. Op zaterdag begon het met wat druilerig weer en dus een voorzichtige start. Op zondag bracht de zon een extra mooie herfstsfeer en wisten de bezoekers -naar schatting 750 verspreid over het weekend- hun weg binnen en naar onze wijk goed te vinden. Op ruim 85 plaatsen toonden bewoners kunstwerken in het raam van hun woning. Behalve in woonhuizen stelden ook bedrijven en instellingen hun ramen beschikbaar voor kunstwerken.

Stadstuin Theresia was het startpunt van de route. Vrijwilligers zorgden voor een gastvrije ontvangst. De bezoekers konden een gratis informatieboekje met plattegrond ophalen, maar ook koffie drinken, soepje eten en een praatje maken. Tevens konden ze werken van 3 verschillende kunstenaars uit de buurt bekijken.  Bovendien konden ze onze vaste brei- en handwerkclub in actie zien en hun handwerk resultaten bewonderen. Er vonden mooie ontmoetingen plaats. Reacties van bezoekers : een goede sfeer, gezellig! Kan ik ook komen breien? Wat doen jullie nog meer? Ik heb hier vroeger op school gezeten, de gang is heel herkenbaar en mooi opgeknapt.

Workshops vooraf.

In een 5-tal verschillende workshops konden kinderen uit de wijk voorafgaand aan de kunstwandeling een beeldende workshop volgen. De resultaten van de fotografie, keramiek, portrettekenen, spelen met klei en woord en kleur workshop werden in verschillende ramen verdeeld over de route getoond.

Onze dank gaat uit naar de organisatoren tevens kunstenaars en trotse buurtbewoners Marjo Dirks en Dorith van der Lee die de Kunstwandeling Theresia vorm hebben gegeven. Ze hebben verbinding in de wijk gelegd met diverse doelgroepen. Uiteraard ook naar iedereen die daar op een eigen manier een steentje aan bijgedragen heeft; kunstenaars en betrokken (buurt)bewoners. De wijkraad en de Stadstuin hebben dit in onderlinge samenwerking mogelijk gemaakt en wat ons betreft gaan we er volgend jaar weer voor!    Een hartelijke groet vanuit de Stadstuin.

211114 foto Kunstwandeling Stadstuin

Meer nieuws

Nieuwsbrief Stadstuin Theresia

19 november 2021

De tijd vliegt. Ongelofelijk maar waar, het is alweer de laatste nieuwsbrief van het jaar.…

Kunstwandeling Theresia 2021

10 november 2021

Kunst achter ramen van en door buurtbewoners op 13 en 14 november 2021. Nieuw nu…

Coronaregels Stadstuin

9 november 2021

Beste gebruiker van Stadstuin Theresia, Opnieuw zijn er (vanaf zaterdag 6 november) wijzigingen in het…

Het Paviljoen Podium

17 oktober 2021

De redactie van hetPaviljoen Podium is er trots op u te kunnen uitnodigen voor een…