Over ons

Aanbod en werkwijze

Een breed aanbod

De buurt zorgt goed voor elkaar in Theresia. De Stadstuin biedt een warme thuisbasis, een ontmoetingsplek en een podium voor buurtbewoners die daar behoefte aan hebben. Het team van Stichting Stadstuin Theresia brengt met een gevarieerd activiteitenprogramma meer leven in de brouwerij.

Wij organiseren veel traditionele activiteiten. Zo vind je bijvoorbeeld vast op het programma:

  • Tuinclub op maandagochtend
  • Rikken op dinsdagavond
  • Jeu de boules op donderdagmiddag
  • Sjoelen op vrijdagochtend
  • Hardlopen op zaterdag
  • Breien op zondag

Daarnaast doen we nog veel meer leuke dingen. Van knutselmiddagen voor kinderen, een Filosofisch Café en lezingen op het PaviljoenPodium, workshops kruiden, een Pop-up Pancake Project en een Kunstwandeling in de wijk (met ruim 500 deelnemers in november 2020!).

De meeste activiteiten zijn gratis, of tegen een kleine bijdrage. Het maakt Stadstuin Theresia laagdrempelig en toegankelijk voor een brede doelgroep. De hele buurt is welkom!

Vrije inloop

Tijdens onze inloopuurtjes staat – zonder inschrijving – de deur voor iedereen open. Een mooie kans om je buurtgenoten beter te leren kennen. Wij schenken een lekkere kop koffie of thee voor je in. Schuif gezellig aan!

  • Op dinsdag van 10u tot 16u

 

Ook iets organiseren in de Stadstuin?

Mis jij nog iets op het programma van Stadstuin Theresia? Of wil je graag zelf iets organiseren en zoek je een fijne locatie in de buurt.

Professionele vrijwilligersorganisatie

Samen breiden we het programma steeds verder uit. Waar voorheen een enthousiaste vrijwilliger een activiteit organiseerde én begeleidde, schakelen we nu bijvoorbeeld voor knutselmiddagen of workshops een atelier in om de boel te begeleiden. Onze actieve buurtbewoners komen met een idee of initiatief, ons team regelt het.

Zo wordt Stadstuin Theresia steeds meer een thuis voor álle buurtbewoners. Jong en oud.

voorbeeld foto
Laag 1
Laag 2
Laag 3