Kunstwandeling Theresia 2021

Kunst achter ramen van en door buurtbewoners op 13 en 14 november 2021. Nieuw nu ook met instellingen en scholen.

Vanwege het grote succes van vorig jaar organiseren we een tweede editie van de kunstwandeling in de wijk Theresia. Een openbare kunstexpositie is te zien achter ramen van particulieren, maar nu ook bij winkels, café Mimi, kappers, scholen en instellingen. Mensen kunnen een route lopen aan de hand van een programma boekje, of zelf samenstellen.

Stadstuin Theresia vroeg Dorith van der Lee ( Bureau Dorith’ / raamexposities bij het Metropolitan Museum | Tilburg) om ook voor 2021 weer een tweede editie te organiseren, waarop zij Marjo Dirks (Bakfietsjuf) benaderde. Samen vormen zij de organisatie van kunstwandeling Theresia 2021.

Als buurtbewoonsters kennen zij de buurt goed. De dames besloten om ook de instellingen en scholen te benaderen om mee te doen. Onder het mom van Maak ’t mee in de wijk werden er naschoolse workshops georganiseerd voor leerlingen van basisschool de Stappen, peuters van Kinderdagverblijf Willemijntje en bewoners van woonzorgcentrum De Bijsterstede. De resultaten hiervan zijn te zien tijdens de kunstwandeling. Ook zijn eerdere resultaten van ‘Maak het mee in Theresia’ een maakproject voor ouderen in het voorjaar, te bewonderen. Wij zijn blij met alle enthousiaste aanmeldingen, van de gastramen van particulieren, van winkels, kappers, Café Mimi, Vluchtelingenwerk, Stichting Broodnodig, Stichting Office Assist van Amarant met werk van Artenzo, Studio de Gruyter, de open ateliers van Goretti, PARK en Art013 Basisschool de Stappen en Tiliander, de Bijsterstede en kinderopvang Kleintje Monopole en Willemijntje. Met als resultaat een route langs ruim 85 locaties. !

Voor deze tweede editie van de kunstwandeling hebben we het gebied met 2 straten uitgebreid. De straten tussen het Wilhelminapark-Veldhovenring-Nijverstraat-Gasstraat-Van Mierlostraat-Buitenstraat-Lange Nieuwstraat, Gasthuisring en weer Wilhelminapark zijn geselecteerd. Achter elke raam kan men een kunstwerk vinden hetzij persoonlijk eigendom, hetzij beschikbaar gesteld door een kunstenaar.

Op zaterdag 13 en zondag 14 november kan men tussen 10.00 en 17.00 u het boekje met plattegrond waarin alle locaties en deelnemers staan opgenomen, ophalen bij Stadstuin Theresia, Theresiastraat 15a. De wandeling zal overdag bij daglicht plaatsvinden, bij een enkeling zal ook ’s avonds nog iets te bewonderen vallen.

Stadstuin Theresia is tevens nummer 1 van de route en men kan hier ook een kopje koffie drinken. Kunstwandeling Theresia is tot stand gekomen met medewerking van en dank aan Stadstuin Theresia, Wijkraad Theresia, Boekenschop, Art-fact en Freshheads.

organisatie-marjo-en-dorith

Meer nieuws

Donateurs gezocht

11 december 2023

Nieuwsbrief maart 2024

11 december 2023

Kleintje Koffie 013

23 september 2022

Kleintje Koffie 013 is gestart in het Tuinatelier van de Stadstuin Theresia. Een laagdrempelig koffiemoment…

Zeer succesvolle actie Theresia GROEN! Dak

6 juni 2022

Prachtige groene daken; links standaard groendak, rechts een bloemendak van Earthkweek De actie Theresia GROEN!…

Theresia GROEN! Dak

5 mei 2022

Kom naar de informatie avond op 30 mei om 20.00 uur in de Stadstuin. Klik…