Impressie

Ontstaan

Theresia, een buurt met karakter

Theresia is een gevarieerde wijk met zo’n 5.000 inwoners; aan de rand van het centrum van Tilburg, in het stadsdeel Oud-Noord. Ze wordt letterlijk omringd door de Veldhovenring, de Besterdring, de Gasthuis-ring, het Wilhelminapark en de Brokxlaan (Spoorzone).

Van vroeger tot nu:
nieuwe kansen voor een oud schoolgeb

In [jaartal] kwam ‘ons’ prachtige pand aan de Theresiastraat 15a leeg te staan, omdat Basisschool. De Stappen naar een nieuwe plek in de Schaepmanstraat verhuisde. Een groep buurtbewoners sloeg de handen ineen en startte de initiatiefgroep Stichting Stadstuin There-sia. Want: we moesten dit karakteristieke jaren ’30 gebouw behouden voor de buurt. Het werd én bleef onze plek. Dankzij steun van de Ge-meente Tilburg en goed werk van Van der Weegen Bouwontwikkeling werd in 2015 – door de economische crisis later dan gepland – het pro-ject Stadstuin Theresia opgeleverd. Het schoolplein werd omgetoverd tot een stadstuin. En er werden 11 woningen en ons buurthuis – waar voorheen onder meer de voormalige lerarenkamer van de school was – in gebruik genomen. Later kwam daar het Tuinpaviljoen nog bij, ter uitbreiding van onze mogelijkheden.

Van een school naar een buurthuis. Het authentieke gevoel blijft. En ook de geest blijft hetzelfde: het blijft een plek voor verbinding. En ja: ook bij Stadstuin Theresia kun je terecht om iets te leren.

voorbeeld foto
Laag 1
Laag 2
Laag 3