| |

Oudere

Wat kunnen we bogen op een rijke woordenschat. Wij die al wat ouder zijn: 'bejaarde', 'oude van dagen', 'AOW-er', 'senior', 'gepensioneerde', 'oudere', lid van een risicogroep', 'kwetsbare' en een van de laatste: 'dor hout'. Wat een rijkdom eigenlijk. Zo'n crisis maakt vindingrijk. 
En we hebben ook nog een aantal organisaties die de belangen van de oudere behartigen. In ieder geval zeggen daar voor op te komen. We kennen de KBO, de PVGE (Vereniging voor senioren), de PCOB, Netwerk Oudere Migranten Brabant. Die in Brabant en landelijk natuurlijk ook nog De Partij voor de Toekomst en 50Plus...
 
Jongeren stellen voor eens na te denken over de weg die we moeten bewandelen om uit de crisis te komen. Zij denken dan aan het opstarten van de samenleving/economie door en met vooral de 60 minners. Oei. Dat pikken de oudjes en hun vertegenwoordigers niet: leeftijdsdiscriminatie! hoor en lees ik alom.
 
Ik zou zeggen laten de leden van de feestgeneratie ook wel baby-boomers genoemd nou eens even dimmen. Laten we de jongeren, de 60 minners eens wat ruimte geven. Prima idee om als kwetsbaren onder elkaar straks op een terrasje te zitten tussen half 5 en half 8. Daarvoor hebben we als e bikers al alle bankjes in de verre omstreken van Tilburg bezet gehouden. Voor gezinnen is er op vrije dagen echt geen bankje meer vrij hoor. En we waren toch gewend, toen we nog werkten ook een flink aantal uren bij of in opdracht van de baas binnen te zijn of in een auto te zitten. En nu kan het bijna vrijwillig!
 
Effe dimmen oudere!