Bijzondere werkzaamheden ...

  in de Stadstuin Theresia!

(door Fred Lehmann)

Nu de Stadstuin Theresia tijdelijk gesloten is vanwege de Corona-malaise kunnen beheerders en vrijwilligers meer tijd vrijmaken voor het opknappen van de entree en de tuin.

Op initiatief van Ben, Ton en Frank is de gang naar het Paviljoen, Keuken en Docentenkamer terug getoverd naar “vroegere jaren” van de school.

foto gang SSTgerekt

Maar er is meer gedaan o.a. door Frans Jacobs:

Frans heeft voor de Stadstuin de ombouw van de visuele leermiddelen gerestaureerd.

Vroeger leerden de schoolkinderen over de Nederlandse flora, fauna, delfstoffen en de Tilburgse textielindustrie via deze prachtige 3 dimensionale 'schilderijtjes' (zie bovenstaande panorama-foto aan de muur)

foto leermiddel insecten small

(een voorbeeld van zo'n 3-dimensionaal schilderijtje, inmiddels door Frans Jacobs in volle glorie hersteld)

 

De restauratie werkzaamheden zijn, naast bovengenoemde beheerders, onder andere uitgevoerd door buurtgenoot Chrisjan van Tiggelen met het motto: MUREN MET KARAKTER

muurvarken

Zijn bedrijf is gespecialiseerd in bijzondere muur- stuc- en verftechnieken. Zoals stucco lustro en restauratie van tegelwerk.

Op de bijgaande foto's is het geweldige resultaat te zien!

 

 foto gang SSTgerekt2

De trap naar de Bovenkamer is aangepast met een veilige leuning. Verder wordt er voor buiten een boekenruilkast gemaakt.

De tuinploeg onder leiding van Ton Hendriks haalde de Binnentuin uit haar winterslaap: inzaaien van bloembedden, het inrichten van een kruidentuin en een tulpenbak. Geplant werden een appelboom en een kersenboom. Een vijgenboom wordt opgekweekt.

foto binnentuin SST 4 2020 small

Chapeau!! voor de beheerders, vrijwilligers en bedrijven die meehelpen om van de Stadstuin Theresia een nog leukere ontmoetingsplek te maken. Laten we hopen dat de Stadstuin Theresia over een tijdje weer open kan gaan…